zondag 22 juli 2012

Zondag 22 Juli (deel 2)

Er is nog even een arts langs geweest. Ze gaan nog meer vocht ontrekken, zodat Ellen minder last heeft van het moeilijk ademen. Het is nu een week nadat de chemo is gestart. Ze zit in de zogenaamde "dip": al haar bloedwaardes zijn momenteel extreem laag. Dat maakt Ellen bevattelijk voor van alles en nog wat en zorgt er voor dat ze zich niet lekker voelt. De arts zegt dat we het nog een week moeten geven. Ze zal zich komende week zo bblijven voelen. Als het beenmerg weer bloedcellen gaat aanmaken zal het anders worden. En meestal geeft de patient eerder aan dat het beter gaat dan dat ze het aan het bloed kunnen zien.

Geduld hebben dus....

1 opmerking:

  1. Wat weer een nare week. Maar ook toch weer lichtpuntjes. Weer positieve ontwikkelingen. Geduld met anderen is als moeilijk maar geduld met jezelf is nog vele malen moeilijker. Je bent zo opeens afhankelijk van andere zaken/dingen/mensen en het vertrouwen in je eigen lichaam is over hoop gegooid.

    Ik strooi maar weer eens bloemen op het pad wat jullie bewandelen, maak het fleurig, geurig en lichter en moedig jullie aan om weer door te gaan. Zet'm op. D&G

    BeantwoordenVerwijderen