zaterdag 14 juli 2012

Zaterdag 14 juli (deel 2)

In de ochtend besloot verpleger Kees om Ellen eens onder de douche te zetten. Op een stoel weliswaar, maar toch even onder dat heerlijk stromende water. Dat is erg vermoeiend voor Ellen, maar een lekker fris lijf is ook wat waard.

Ellen heeft koorts en heeft last van haar lendenen. Ze vermoedt zelf spierpijn, maar het kan ook komen door het continu liggen of door vochtophoping. Verder valt ze veel in slaap, maar is ook zo weer wakker als er tegen haar gepraat wordt. De arts komt even kijken naar haar buik en die pijn, maar doet er uiteindelijk niets mee. Paracetemol geven is geen goed plan vanwege de verminderde leverfunctie en andere medicatie heeft weer andere ongewenste effecten. Met andere woorden Ellen moet het proberen zo veel mogelijk uit te stellen. Hij had doorgegeven om morgen pas weer bloed af te nemen voor het bepalen van het Hb gehalte. Echter verpleegster Hanny en ik hadden samen al besloten dat we dat geen goed idee vonden :-). Hij is overtuigd dat het stabiel zal blijven, terwijl wij menen dat als het gisteren zo naar beneden kan gaan, dat dat opnieuw kan gebeuren (immers de oorzaak is niet gevonden en wellicht dus ook niet verholpen).  Waarom dan een dag wachten. De arts snapt de bezorgdheid wel en is accoord om de €4,25 uit te geven. Ik heb nog aangenoden het met hem af te rekenen, maar dat hoeft niet.

Verder heeft Ellen vandaag niet de hele tijd bezoek (reken mezelf niet tot bezoek) en dat bevalt haar uitstekend. Ik heb net macaroni gegeten. Ellen was ook een klein portie aangeboden, maar dat heeft ze maar niet gedaan. Maargoed ook: er zaten uien in. Ellen houdt het nog even bij proteine drankjes.

Ik ga vanavond thuis slapen. Even bij tanken. Cisca komt vannacht met Ellen de nacht door brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten