donderdag 23 augustus 2012

Als een ster aan de hemel...

Af en toe nog even een bericht van iets wat de moeite waard lijkt om te vermelden.

Afgelopen weken is er veel in berichten, emails, kaarten en op facebook verwezen naar een ster. "Ellen staat nu als een ster aan de hemel", etc.

Gisteren kreeg ik post van Ellen's collega's uit Duitsland. Ze hebben een ster, Kornephoros, in het sterrenbeeld Hercules naar Ellen laten vernoemen. Voor de goede orde, Wikipedia schrijft over Hercules, de zoon van Zeus:

"Hercules is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij was een Griekse heros (een dapper en geweldig persoon die als god vereerd wordt: een halfgod) en werd beroemd om de 12 moeilijke werken die hij uitvoerde in opdracht van koning Eurystheus. Hercules was een echte held, die door de combinatie van enorme kracht en een flinke dosis slimheid machtige daden kon verrichten."

Het sterrenbeeld is in het voorjaar en de zomer te zien (op het noordelijk halfrond). Als je het ziet, denk nog even aan de ster in ons leven: Ellen...............


2 opmerkingen:

  1. Prachtig Mart! Reden om samen binnenkort het Planetarium te bezoeken (want door de omhoog gestraalde licht zijn de sterren niet goed te zien vanuit onze buurt)
    x Han en Anite

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bijzonder om haar zo te gedenken, heel mooi.
    Hanneke en Emile.

    BeantwoordenVerwijderen